kornelia | Karolien Severins - juweel ontwerper kornelia - kornelia handgemaakte juwelen - juweelontwerper België - juweelontwerpster
Mijn naam is Karolien Severins, ik ben een juweelontwerpster en - maker uit België. Een aantal jaar geleden startte ik mijn eigen juwelenmerk 'kornelia' met handgemaakte juwelen. Lees meer op mijn 'over' pagina... Je vindt mijn atelier in Mechelen, België. Het atelier is achteraan in de winkel 'de toonbank'. Deze winkel deel ik samen met mijn man die er ook zijn illustraties verkoopt. Hi! My name is Karolien Severins, I'm a jewelry designer from Belgium, Europe. A few years ago I started my own handmade jewelry brand kornelia.
over Karolien Severins, over kornelia, kornelia handgemaakte juwelen, juweelontwerper België, handgemaakte sieraden, jewelry brands Belgium, Handmade in Belgium, Ambacht België, Goudsmid, Zilversmid, Karolien, Severins, Sieradenontwerper, over mij, kornelia juwelen
15283
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15283,ajax_fade,page_not_loaded,boxed,,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-9.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive
 

Over kornelia

over mij & mijn werk

Mijn naam is Karolien Severins, ik ben een Belgische juweelontwerpster.

Een aantal jaar geleden startte ik mijn eigen handgemaakte juwelen merk kornelia. Ik koos de naam ‘kornelia’ als de naam voor mijn merk, omdat alle letters van mijn voornaam er in voorkomen en ik vind het goed klinken.

Meestal werk ik met zilver voor de kornelia collecties (op vraag werk ik ook graag met goud). Alle juwelen worden in eigen atelier vervaardigd, 100% made in Belgium dus!

Ik ontwerp en vervaardig elk juweel met de hand, met veel aandacht voor details en uiteraard met veel liefde!

welkom in mijn wereld

Ik groeide op tussen de pluchen knuffels en poppen van m’n ouders’ speelgoedwinkel. Via muziek, dans en tekenen vond ik mijn passie voor kunst in het algemeen. In de middelbare school volgde ik Kunst Secundair Onderwijs en daarna ging ik verder studeren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Ik koos voor de bachelor-opleiding Juweelontwerp en Edelsmeedkunst. Toen ik afstudeerde ging ik meteen op zoek naar een atelier / winkelruimte om mijn eigen zaak op te starten. De eerste 3 jaar kon je me vinden in Antwerpen, daarna volgde ik de liefde naar Mechelen, waar je ons nu nog steeds kan vinden in de Onze-Lieve-Vrouwestraat.

Juwelen hebben vaak een grote emotionele waarde, dat is 1 van de aspecten die ik er zo bijzonder aan vind. Bij speciale gelegenheden worden vaak sieraden cadeau gedaan en in elke familie zijn er ook juwelen die worden doorgegeven van generatie op generatie. Dat maakt mijn job extra bijzonder en daarom doe ik mijn werk met zoveel liefde!

Ik werk vaak figuratief en verhalend. Zoals veel ontwerpers en makers (over)denk ik in het dagelijks leven veel te veel, tenzij ik aan het tekenen, schilderen, pottenbakken, boetseren, knippen&plakken ben, dus doe ik al deze dingen zo vaak mogelijk. Fijne muziek op de achtergrond, mijn handen die maken en creëren en zo helemaal de tijd uit het oog verliezen in mijn atelier; dat is voor mij een topdag!

Behind the scenes - atelier